loader

Over ons

Wie we zijn

European Valuations is een onafhankelijk taxatie en adviesbureau gespecialiseerd in de waardering en verkoop van bedrijfsactiva. Wij zijn actief binnen een breed scala van industrieën, sectoren en geografische markten. European Valuations heeft kantoren in het Verenigd Koninkrijk – London en Birmingham – en Nederland – Utrecht – en het management is tevens eigenaar van de onderneming.

Ons bedrijf bestaat uit zeer ervaren en toegewijde professionals. Onze diepgaande en brede kennis van bedrijfsprocessen, bedrijfsactiva en financieringsoplossingen stelt ons in staat een nauwkeurige en realistische waardering- of verkoopadvies te geven.

Met trots kunnen we zeggen dat we in korte tijd zijn uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende taxatie en adviesbureaus voor de waardering en verkoop van bedrijfsactiva in Groot-Brittannië en de BeNeLux. Onze sterk groeiende internationale klantenbasis bestaat ondermeer uit asset based financiers, banken, , corporate finance en M&A adviseurs, advocatenkantoren,investeringsmaatschappijen curatoren en corporates uit Groot-Brittannië, Noord-Amerika en Europa.

Waarom Ons

Of u onze oplossingen nodig heeft voor kredietverlening, monitoring van activa, bedrijfsherstructurering of als u overtollige machines, installaties of inventaris, u kunt er zeker van zijn dat onze analyses, taxaties en advies accuraat, marktgericht en internationaal marktconform zijn.

European Valuations heeft een sterke trackrecord, met de expertise en diepgaande kennis om onafhankelijk en betrouwbaar advies te leveren waarop u kunt vertrouwen, om effectieve en impactvolle zakelijke beslissingen te nemen.

Eurovals CFA Europe
Eurovals CFA world map

Onze Ethos

Wij zijn een zeer ervaren en deskundig team, dat trots is op wat we doen.

Wij staan in voor het leveren van hoogwaardige kwaliteit van werk en tijdige service aan al onze klanten. En we hebben ons bedrijf alleen kunnen bouwen op een sterke reputatie van betrouwbaarheid.

europeanevaluationvaluesdutch
Nauwkeurig

Onze expertise en kwaliteitscontrole garanderen nauwkeurigheid en aandacht voor details

Integriteit

Onze daden komen altijd overeen met onze woorden

Klantgericht

Wij stellen onze klanten centraal in alles wat we doen

Prestatie

Kennisoverdracht om de beste resultaten en ervaring te garanderen

Teamwerk

Altijd efficiënt en effectief samenwerken

Ons Senior Leiderschap

rene pieren eurovals oct 23

René Pieren

Director, Netherlands

René heeft meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van commercial banking, leveraged finance en asset-based lending. Hij heeft gewerkt in functies binnen Risk, Sales & Marketing en General Management waarin hij teams heeft aangestuurd en vooral nieuwe activiteiten of (geografische) markten heeft ontwikkeld en uitgebouwd. Hij begon zijn carrière in corporate banking, heeft gewerkt bij NIBC, ING, GE Capital, en was tot begin 2022 actief als Chief Commercial Officer en General Manager van BNP Paribas Factor Nederland, waar hij verantwoordelijk was voor het opzetten van een greenfield-operatie.
gordon titley eurovals oct 23

Gordon Titley

Director of Valuations

Gordon heeft meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van asset based financiering. Door zijn brede ervaring met het beoordelen van strategische investeringen in bedrijfsactiva en als vooraanstaande manager binnen een internationale context, heeft Gordon een ongeëvenaarde waarde te bieden.

Voordat Gordon European Valuations mede heeft opgericht, was hij partner bij een boutique advies- en investeringsmaatschappij en daarvoor COO van een grote herstructureringsfirma. Gordon is tevens Chief Credit Officer en vervolgens European Managing Director bij GMAC Commercial Finance plc geweest.

Gordon heeft een Bachelor of Arts in Economie en Politiek behaald aan de Universiteit van Nottingham.

dan edgar eurovals oct 23

Dan Edgar CFA

Director of Accounts Receivable & Inventory Appraisals

Met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van taxaties, waardering en advies, geeft Dan leiding aan onze teams op het gebied van Voorraad – en Debiteuren Audits en Taxaties. Hij is betrokken geweest bij opdrachten over de hele wereld en heeft ervaring in vele industrieën, van de mode detailhandel tot de automobiel industrie en bijna alles daartussenin.

Dan, oorspronkelijk afkomstig uit Californië, maar gevestigd in ons kantoor in Londen, begon zijn carrière als effectenmakelaar. Hij heeft ervaring met financiële modellering en -analyse, project- en risicobeheer en beschikt over een brede kennis van het internationale bedrijfsleven. Deze kennis stelt Dan in staat de hoge kwaliteit van onze adviezen en werkzaamheden te waarborgen . 

Dan is mede-oprichter van European Valuations. Daarvoor was Dan Associate Director voor een adviesbureau waar hij verantwoordelijk was voor het beheer van hun aandelenwaarderingspraktijk in Los Angeles. Dan studeerde af aan de Universiteit van Californië in Santa Barbara met een bachelor diploma in bedrijfseconomie en mondiale studies, met de nadruk op sociaal-economische studies van Europa. Dan is ook een CFA®-charterholder.

john lawrence eurovals oct 23

John Lawrence BEng MSc MRICS

Director of Plant & Equipment Valuations & Disposals

Na een carrière in de industrie, is John sinds 2010 werkzaam in de markt van waardebepalingen van kapitaalgoederen. Hij is gespecialiseerd in het geven van taxaties en advies bij ABL transacties aan financiers, ten behoeve van de opstelling van jaarrekeningen, bij (des-)investeringen, bij fusies, overnames en management buy-outs of bij algemene waarderingsvraagstukken. 

Zijn expertise ligt mede in de waardering en begeleiding bij verkoop van alle soorten van bedrijfsactiva ingeval van het vrijmaken van liquiditeiten of ingeval van faillisement. Hij heeft ruime ervaring in het organiseren van veilingen, aanbestedingen en onderhandse verkopen en zorgen voor vrijgave van zekerheden, advisering bij beslagen, realiseren van crediteuren akkoorden en zorgen voor de ontmanteling van locaties. John wordt ook door zijn peers als een vak expert gewaardeerd. 

John studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een bachelordiploma in techniek, gevolgd door een masterdiploma in landmeetkunde aan de Universiteit van Reading. Hij is ook een volledig gekwalificeerd lid van de Royal Institution of Chartered Surveyors en een RICS Registered Valuer.

andrew dunbar eurovals oct 23

Andrew Dunbar

New Business & Marketing Director

Andrew brengt 25 jaar ervaring mee op het gebied van sales- en relatiemarketing. In zijn huidige rol is hij verantwoordelijk voor Business Development en de Marketing activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Van die 25 jaar heeft Andrew viertien jaar gewerkt in de ABL industrie en de laatste elf jaar in de taxatie- en advies sector.

Onze Recente Ervaring

Consumentengoederen en Detailhandel

Productie en Industrie

Service en dienstverlening

Hoe ons te bereiken

Spreek direct met het Eurovals team