loader

European Valuations verzorgt debiteurenbeoordeling en taxatie van installaties en apparatuur ter ondersteuning van acquisitie en financiering.

European Valuations verzorgt debiteurenbeoordeling en taxatie van installaties en apparatuur ter ondersteuning van acquisitie en financiering.

industrial-1218153_1920

Achtergrond

European Valuations werd ingeschakeld door Arbuthot Commercial ABL (ACABL) om hen te helpen bij hun potentiële financiering van de overname en toekomstige financiering van Newcastle Tool & Guage (NTG) welke waren overgenomen door Ignite Growth. Deze laaste is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde investeerder die zich richt op het ondersteunen van de groei van ambitieuze en snelgroeiende bedrijven.

NTG, met hoofdzetel in Gateshead en opgericht in 1979, is een precisie-engineeringbedrijf dat hoogwaardige onderdelen in kleine volumes produceert. Deze onderdelen worden gebruikt in complexe technische toepassingen, waarbij producten bloot staan aan hoge temperaturen of in een omgeving met hoge druk. De klanten komen uit een breed scala van markten, waaronder olie en gas, voedselverpakkingen, onderzeese markten, energieopwekking en defensie.

Ons werk omvatte het uitvoeren van een due diligence-onderzoek van de debiteurenportefeuille en een taxatie van voorraden, machines en inventaris ten behoeve van een kredietfaciliteit. Uiteindelijk heeft ACABL een financiering op basis van onderpand en cashflow verstrekt voor de herfinanciering van bestaande faciliteiten en voor invulling van toekomstige financieringsbehoefte.


Lees verder

Share: