loader

European Valuations biedt voorraadtaxatie ter ondersteuning van ABL-faciliteiten van in totaal £74 miljoen

European Valuations biedt voorraadtaxatie ter ondersteuning van ABL-faciliteiten van in totaal £74 miljoen

meat on display butchers

Achtergrond

European Valuations’ werd door Argent Foods Group ingeschakeld om de voorraden van Argent te taxeren. European Valuations werkte nauw samen met Argent en hun adviseurs Álvarez & Marsal als onderdeel van het beoordelingsproces dat uiteindelijk leidde tot de structurering van ABL-faciliteiten ter waarde van in totaal £74 miljoen.

Argent Group werd oorspronkelijk opgericht in 1997 en heeft nu een omzet van meer dan £ 760 miljoen. De Groep heeft 1.000 medewerkers en exploiteert verschillende bedrijven binnen de vleesindustrie, waaronder de grootste cateringslager van het Verenigd Koninkrijk. De activiteiten van de Groep richten zich op de verwerking, productie, levering en marketing van vers fruit en vlees, gevogelte en overige verse producten.

Het hoofdkantoor van Argent bevindt zich in Londen en de onderneming is actief in Europa, Noord-Amerika, Afrika en Australië.

Leumi ABL en de bestaande financier Lloyds Bank stemde in met een club-faciliteit van £74 miljoen, bestaande uit £55 miljoen debiteurenfinanciering, een doorlopende kredietfaciliteit van £10 miljoen en een termijnlening van £9 miljoen.


Lees verder

Share: