loader

Voorraadtaxatie en debiteurenbeoordeling ondersteunt niet-openbaar gemaakte ABL-faciliteit voor MBO.

Voorraadtaxatie en debiteurenbeoordeling ondersteunt niet-openbaar gemaakte ABL-faciliteit voor MBO.

red and yellow flower

Achtergrond

European Valuations werd ingeschakeld door Fargro Limited, een specialist in tuinbouwoplossingen en -producten uit West Sussex, om hun debiteuren te beoordelen en hun voorraad te taxeren voor een potentiële asset-based lending (ABL) faciliteit mede aangewend ten behoeve van een door een financiele sponsor ondersteunde management buy-out (MBO).

Fargro is de grootste en leidende autoriteit in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van de ontwikkeling en levering van biopesticidenoplossingen en geïntegreerd plaag-/ziektebeheer en andere gespecialiseerde producten aan tuinbouwtelers en amateurtuinders.

We hebben in nauw overleg met Fargro en haar adviseurs FRP Advisory (FRP) onze opdracht geformuleerd om aan de behoeften van potentiële kredietverstrekkers te voldoen. De reikwijdte van ons werk omvatte een due diligence-onderzoek naar de debiteurenportefeuille en een opinie over en taxatie van de voorraad en gebouwen van Fargro in Arundel, West Sussex.

Onze rapporten en adviezen werden door FRP en potentiële kredietverstrekkers gebruikt bij het structureren en beoordelen van een ​​werkkapitaalfaciliteit ter ondersteuning van de MBO en financiering van de verdere groei. Een niet  nader bekendgemaakte ABL-faciliteit werd verstrekt door Shawbrook Bank.


Lees verder

Share: