loader

Advies omtrent verschillende activa ondersteunt ABL Faciliteit voor handelsbedrijf in metalen

Advies omtrent verschillende activa ondersteunt ABL Faciliteit voor handelsbedrijf in metalen

Steel Tubes

Achtergrond

European Valuations werd ingeschakeld door de Steel Dynamics Group om de debiteuren en de voorraden van Offshore Stainless Supplies Limited (Offshore) te beoordelen en te taxeren ten behoeve van een potentiële asset-based lending (ABL)-faciliteit. De faciliteit zou worden aangewend mede voor de overname van Offshore onder leiding van de CEO van Staaldynamiek, Ian Griffiths.

Steel Dynamics, met hoofdkantoor in Blackburn, is een vooraanstaande handelsonderneming in staal met kantoren in het noordwesten, noordoosten en de Midlands. Offshore was een particuliere handelsonderneming in roestvrij staal, gevestigd in Walsall, West Midlands. Door de overname ontstond een gecombineerd bedrijf met meer dan 100 werknemers en een omzet van meer dan £ 35 miljoen.

Cowgills leverde diensten op het gebied van bedrijfsfinanciering, financiële due diligence en belastingadvies en due diligence.

De reikwijdte van ons werk omvatte een due diligence-onderzoek ten behoeve van een debiteurenfinanciering en een waardebepaling van de voorraden in de Offshore-faciliteit in Walsall voorafgaand aan kredietverlening.

Onze rapporten en advies werd door Close Brothers Invoice Finance,gebruikt bij de structurering van de financiering ten behoeve van de overname en verdere groei.

Lees verder

Share: