loader

Multi-asset advies ondersteunt £8 miljoen ABL-faciliteit voor de grootste fabrikant en leverancier van VEKA-producten in het Verenigd Koninkrijk

Multi-asset advies ondersteunt £8 miljoen ABL-faciliteit voor de grootste fabrikant en leverancier van VEKA-producten in het Verenigd Koninkrijk

Double glazing new buildings

Achtergrond

European Valuations werd ingeschakeld door Glazerite UK Group Limited, een van de grootste raamfabrikanten en PVC-specialisten in het Verenigd Koninkrijk. European Valuations diende de debiteurenportefeuille te beoordelen en de fabriek, machines en inventaris te waarderen voor een potentiële asset-based lending (ABL)-faciliteit welke mede diende ter financiering van de management buy-out (MBO) onder leiding van Group Managing Director, Robert Brearley.

Glazerite is de grootste fabrikant en leverancier van VEKA producten aan de handel in Groot-Brittannië. De groep genereert een jaaromzet van meer dan £35 miljoen en heeft zijn hoofdkantoor in Wellingborough en productielocaties in Peterborough en Bolton.

De reikwijdte van ons werk omvatte een due diligence-onderzoek voorafgaand aan de financiering van de debiteuren en een taxatie van alle productiemiddelen in de locaties Bolton en Peterborough.

Onze rapporten en advies zijn gebruikt door Shawbrook Bank, die een totale financering van£8 miljoen verstrekte bestaande uit een debiteurenfinanciering, een onroerend goed faciliteit, een faciliteit op basis van machines en inventaris alsmede een cashflowlening.


Lees verder

Share: