loader

Beoordeling en taxatie van meerdere activa ondersteunt op maat gemaakte financieringsoplossingen.

Beoordeling en taxatie van meerdere activa ondersteunt op maat gemaakte financieringsoplossingen.

Passenger plane at terminal

Achtergrond

European Valuations werd ingeschakeld door Aeromet International Limited (AIL) zijnde een toonaangevende leverancier van aluminium- en magnesium gietstukken alsmede volledig afgewerkte montageklare gietstukken, welke als onderdelen in de lucht- en ruimtevaart- en defensie-industrie worden gebruikt. Ons is gevraagd advies te geven en een taxatie te maken van meerdere groepen van activa, met als doel een adequaat financieringsarrangement te realiseren.

AIL, opgericht in 1982, is in handen van Privet Capital en voorziet grote OEM’s, waaronder Airbus, Boeing, Embraer en Rolls-Royce, met onderdelen variërend van motor- en brandstofsysteemcomponenten tot winglets en deuren.

We hebben nauw samengewerkt met Cadence Advisory (Cadence) als debt advisor en AIL om . De reikwijdte van onze werkzaamheden omvatte drie activaklassen en betrof een due diligence-onderzoek en oordeel over de debiteurenportefeuille, een waardebepaling van de voorraden en een waardebepaling van het onroerend goed, de machines & inventaris van de bedrijven in Worcester, Sittingbourne en Rochester.

Ons rapport en advies werden door Cadence en potentiële kredietverstrekkers gebruikt bij het structureren en beoordelen van een werkkapitaalfaciliteit die voorzag in de huidige en toekomstige werkkapitaalbehoeften van het bedrijf. De financiering werd verstrekt door Aurelius Finance Company, die een nieuwe leningfaciliteit van £ 5 miljoen ter beschikking stelde.


Lees verder

Share: